Održivost

Trud koji uključuje cijelu Weekend ekipu

Naš rad na održivosti se temelji na stalnim i postepenim poboljšanjima. Takav pristup je apsolutno potreban jer je cilj Weekenda je implementacija standarda održivosti u cijeloj svojoj organizaciji, a najviše smo usredotočeni na dva prioriteta:

Prioriteti:

1. Poticanje očuvanja okoliša i optimalno korištenje resursa

2. Pozicioniranje blagostanja u središte Weekend iskustva

Kako Vi možete doprinijeti našim naporima održivosti

Evo nekoliko odgovora na pitanja u vezi očuvanja održivosti za Weekend 2019.

Koje materijale koristite koji se mogu reciklirati?

Mnogo posuđa koje se koristi na festivalskoj lokaciji se može reciklirati, a mi dodatno komuniciramo o pozicijama gdje se to suđe može baciti za daljnju reciklažu. Uložili smo velike napore u postavljanju posebnih kontejnera za reciklažu kako bi svi posjetitelji festivala mogli odlagati svoje plastične čaše i drugi otpad u skladu s tim. Nadalje, pokušavamo promovirati i mnoge druge inicijative diljem festivalske lokacije. Također, naši konobari će Vam uvijek izaći u susret i pokazati gdje možete baciti otpad za reciklažu.

Znači slamke su od sada isključivo papirnate?

Naravno!

Gdje nestanu biljke nakon festivala?

Sve zasađene biljke koje su korištene za potrebe festivala se vraćaju našim partnerima te nastavljaju svoje sretne živote negdje u Hrvatskoj.

Kako pomažete oko zaštite Jadranskog mora?

Trudimo se da nikakav štetni materijal ne završi u moru prije, tijekom i poslije festivala. Ukoliko posjetitelji festivala prolaze pokraj mora, pobrinemo se da ne bacaju otpad u more.

Kontakt

Ukoliko imate još pitanja o našim naporima oko održivosti ili imate neku ideju, projekt ili prijedlog suradnje, javite nam se na: info@weekendmediafestival.com

HR
EN HR