Jörg Riommi

Jörg Riommi je talijansko-njemački mladić koji je od 2002. do sredine 2014. radio za Saatchi & Saatchi kao kreativni mislilac, viši/stariji copywriter, a zatim i kao kreativni direktor te izvršni kreativni direktor. Bio je dio Saatchi grupacije u Rimu, San Juanu u Portoriku, Bukureštu, Frankfurtu i Berlinu  te se pridružio nekolicini kreativnih projekata unutar Saatchi mreže u Madridu, Amsterdamu, Parizu, Kopenhagenu, Ženevi, Bruxellesu, Milanu, New Yorku i mnogim drugima.


Godine 2014. postaje glavni kreativni direktor Publicis Romania, a od 2018. godine je i glavni regionalni kreativni direktor za Publicis Groupe Central & Eastern Europe. Nakon četiri godine na poziciji kreativnog direktora u Publicis Romania, rumunjski ured dolazi na prvo mjesto u CEE regiji, osvajajući brojne nagrade, uključujući  i 11 Lavova u Cannesu, 4 Grand Prix nagrade na Golden Drumu, D&AD, donosi nove klijente agenciji, čineći Publicis Romania dobitnikom nagrade Golden Drum 2016. kao Agency of the Year. Tijekom godina rad Jorga i njegovog tima nagrađivan je s nekoliko stotina nagrada na velikim festivalima kao što su D&AD, Cannes Lions, CLIO, LIA, Eurobest, NYF, Epica, Golden Drum i ADC.
Bio je član nekoliko međunarodnih žirija, uključujući i Dubai Lynx 2010., New York Festival 2012., Eurobest 2014., CLIO 2016., Golden Drum 2016., One Show 2017., Golden Hammer 2017. (predsjednik žirija), Cannes 2017., i Dubai Lynx 2018. Jörg vjeruje u svijet koji mijenja moć ideja i da ništa nije nemoguće.

Make it magic: data driven kreativnost i ideje u doba algoritama

U trenutnom razgovoru o tehnologiji i podacima ponekad se čuje da su podaci pojeli dijelove središnje uloge kreative.

No naprotiv, odnos podataka i kreativnih ideja može proizvesti najučinkovitije kampanje i rezultate. Za podatke je potrebna kreativnost onoliko koliko i kreativnosti trebaju podaci jer se međusobno jačaju. Ovo predavanje će to dokazati tako što će vas provesti kroz neke od najkreativnijih i najuspješnijih projekata utemeljenih na podacima iz Publicis Groupe CEE i cijeloga svijeta.

MODERATOR

Nevena Rendeli

Nevena Rendeli Vejzović

HRT, urednica i novinarka (Hrvatska)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
HR
EN HR